Стопанска банка а.д. Битола со низа донации во пресрет на Новогодишните празници

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година, традиционално во пресрет на Новогодишните празници изврши низа донации во различни институции во градот Битола. Банката во текот на целата година активно спроведуваше голем број на општествено одговорни практики и донации, а водени од помислата дека празниците се за споделување радости и убави моменти Банката одлучи да ја заокружи годината со низа на донации во неколку институции во Битола.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на настанот ,,Битола отворен град 2018’’

Во периодот од 25-30 јуни во Битола традиционално се одржа фестивалот ,, Битола отворен град 2018’’. Со голем број на посетители и изведувачи овој меѓународен младински арт фестивал по 17ти пат ја отслика алтернативната уметност и ја заживеа урбаната култура.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола стана дел од најголемото хумано движење во светот ,,Pay it Forward’’ и доби признание ,,Амбасадор на добрината"

Стопанска банка а.д. Битола изрази поддршка и се придружи на иницијативата на женската хуманитарна организација Inner Wheel Skopje Europea која е промотор на светското движење ,,Pay it Forward’’ (Продолжи понатаму).

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола на дружење со учесничките на Женска трка

Насмеани, весели, истрајни и полни со позитива – повеќе од 1700 учеснички од сите возрасти трчаа два километри и гордо ја минуваа целната линија на Женската трка која традиционално, по шести пат се одржа во Скопје како дел од промотивните трки на Скопскиот маратон.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола официјален партнер и спонзор на најголемиот спортски настан - Скопски Маратон 2018

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година ја ужива привилегијата да биде единствената Банка која е дел од најмасовната спортска манифестација која се одржува на овие простори – Скопскиот Маратон. Како спонзор и официјален партнер на Маратонот Стопанска банка а.д. Битола ја изразува својата поддршка кон спортската култура, здравиот начин на живот, а со тоа и кон настаните од овој тип на кои преку заедничка дружба и сплотеност се раздвижува духот на градот.

Прочитај повеќе