СКОПСКИ МАРАТОН 2016

Од оваа година со задоволство објавуваме дека Стопанска Банка а.д. Битола стана партнер на Скопскиот маратон. Целтта на Банката е преку поддршката на Скопскиот маратон сите заедно да го јакнеме градскиот дух, градската енергија и да ја шириме пораката за здрав живот и општествена хармонија.

Прочитај повеќе

СКОПСКИОТ МАРАТОН - ЖЕНСКА ТРКА

Од оваа година со задоволство објавуваме дека и Стопанска Банка а.д. Битола стана еден од поддржувачите на Скопскиот маратон.

Прочитај повеќе

ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА ДОПИСНИК НА ГОДИНАТА “МЕНДЕ ПЕТКОВСКИ"

Оваа година Стопанска Банка а.д. Битола ББТ е генерален спонзор на традиционалното, 11. по ред, доделување на наградата Дописник на годината “Менде Петковски“, во организација на редакцијата Дневник.

Прочитај повеќе

СТОПАНСКА БАНКА А.Д. БИТОЛА ПОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦА ВО БИТОЛА

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, членовите на Управниот Одбор, г-ѓа Балтовска и г-ѓа Несторовска во име на Стопанска Банка а.д.Битола, денеска им подарија новогодишни пакетчиња на децата во О.У Ѓорги Сугарев и во Здружението за развој на ромската заедница Сумнал, во Битола.

Прочитај повеќе

ПОДДРШКА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ВО МОЈОТ СВЕТ"

Стопанска Банка а.д. Битола донесе одлука и оваа година, финансиски да го поддржи Здружението на граѓани за третман на лица со Аутизам, АДХД и Аспергеров синдром- Во мојот свет.

Прочитај повеќе