Вашето мислење за новото електронско банкарство на СТББТ

Од почетокот на февруари 2018 година, Стопанска Банка а.д. Битола го воведе новото, подобрено електронско банкарство. Плаќањето е едноставно, а сигурноста е обезбедена преку користење на ОТП лозинката која вашиот паметен телефон ја генерира преку апликацијата БТ токен (достапна на Аpple Store и Play Store).

Прочитај повеќе

Eвропската недела на мали и средни претпријатија 2017

Во рамките на Eвропската недела на мали и средни претпријатија 2017, Младинскиот културен центар – Битола (МКЦ – Битола) во соработка со Европската бизнис асоцијација (ЕБА) организираше конференција на тема „Поддршка на претприемништвото и малите бизниси“. Конференцијата се одржa на 2-ри ноември 2017 година во хотел Епинал во Битола.

Прочитај повеќе

Месец на сајбер безбедност

Стопанска Банка а.д.Битола го одбележува Европскиот месец на сајбер безбедноста - октомври (ECSM), приклучувајќи се на кампањата на Европската Унија која го промовира подигнувањето на свеста за сајбер безбедноста кај граѓаните и организациите и важноста на безбедноста на информациите. Банката превзема разни активности преку кои ги истакнува едноставните чекори што може да се преземат за да се заштитат податоците на клиентите, без разлика дали се лични, финансиски и / или професионални.

Прочитај повеќе

„НАШИОТ ПРИСТАП ЌЕ ЈА ДИФЕРЕНЕЦИРА СТОПАНСКА БАНКА а.д. БИТОЛА КАКО НАЈИНОВАТИВНА, МОДЕРНА И ЕФИКАСНА БАНКА ВО БАНКАРСКИОТ СЕКТОР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА „ М-р Владимир Ефтимоски, Претседател на УО на СТББТ

Претседателот на Управниот Одбор на Стопанска Банка а.д Битола, м-р Ефтимоски, од страна на меѓународниот финансиски магазин “The Business Worldwide” и оваа година доби две престижни награди: •„Најдобар главен извршен менаџер за развојна стратегија во банкарскиот сектор во Македонија за 2017„, •„Главен извршен менаџер во банкарскиот сектор за Југоисточна Европа за 2017„

Прочитај повеќе

Стопанска Банка а.д. Битола официјален спонзор и поддржувач на „Самит на 100 бизнис лидери на Југоисточна Европа“

Во присуство на повеќе од 100 еминентни бизнис лидери од Македонија и регионот и специјални гости од меѓународни финансиски институции, на 16 и 17 октомври, 2017 година во Скопје се оддржа најголемиот бизнис собир на овие простори – 6-тиот годишен САМИТ100 за Бизнис лидери од Југоисточна Европа. Ценејќи го значење за развој на економиите во регионот Стопанска Банка а.д Битола беше еден од официјалните златни спонзори на овогодинешниот самит. Темата на овогодинешното издание на САМИТ100 беше „Поврзување“, и тоа во неколку клучни области, како инфраструктура, транспорт, енергетика, дигитализација, брендирање на регионот, овозможување слободно движење на стоките и услугите, но и поголем степен на мобилност на работната сила.

Прочитај повеќе